Hold begge hendene på rattet

ProClip er en monteringsplattform som du selv kan montere i bilen. Den brukes som en base for holderen tilpasset akkurat din bil. Med ProClip får du din enhet i et behagelig synsfelt montert på konsollen slik at du får fri sikt. ProClip brukes til holder for mobiltelefon, GPS-enhet med mer.

Montering krever ingen spesialverktøy, og bilens innredning skades ikke. ProClip kommer i ulike varianter til en og samme bil, som gir deg flere plasseringsalternativ. Det betyr at du kan ha flere enheter montert i bilen samtidig. 

Finn din holder her:

Statens vegvesen

Det er forbudt å taste og surfe på mobilen mens du kjører bil. Slik bruk er heller ikke tillatt om mobilen sitter fast i en holder. Du kan starte opp og avslutte en samtale dersom mobiltelefonen befinner seg i en holder, eller kan styres via håndfrie løsninger som en knapp på rattet eller lignende.

Den generelle aktsomhetsregelen i vegtrafikklovens § 3 vil kunne omfatte førers bruk av elektronisk utstyr som ikke defineres som mobiltelefon (f.eks. navigasjonsutstyr og nettbrett).  

Se også veiledning til forskrift om forbud mot førers bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring med motorvogn.