Google Photo

Ubegrenset lagring av dine bilder på Google sin server.

Riktignok finnes det et par begrensninger – dersom bildefilene dine er større enn 16 megapiksler blir de skalert ned. Det samme gjør videoer som har høyere oppløsning enn full HD (1920x1080).

Via appene for Windows, Mac, Android og iOS kan Google automatisk ta sikkerhetskopi av bildene dine til nettskyen. Med andre ord kan du via Google Foto ta en sikkerhetskopi av alle bildene du har tatt. Det være seg på mobiltelefon eller med et kamera, der du har lagret bildene på PC-en.

Appene sørger også for å følge med på mappene du har valgt å synkronisere, slik at nye bilder du legger inn automatisk sikkerhetskopieres til Googles bildetjeneste. Dette er mulig både på iOS, Android, Windows og OS X.

Bilder som lastes opp blir satt private; altså slik at kun du har tilgang til dem, men det er enkelt å dele dem med andre om du vil.

Smart indeksering av bilder

Noe av det mest imponerende med Google Foto er hvordan tjenesten klarer å finne ut hva du har tatt bilde av. Dette kategoriseres helt automatisk, slik at tjenesten kan gruppere bilder du har tatt av skog, himmel, sykler, lekeplasser, hunder eller hva det måtte være.

Og selvsagt – bilder indekserer også ut fra hvor de er tatt. Kombinert kan du derfor bruke søk som "båt" for å få opp et resultat av bilder tatt av båter.

Skulle du være uheldig å miste telefonen med alle bildene dine på, så ligger de og venter på deg i skyen.

Se video her:

Google Disk

Lagringsplassen din kan brukes med Disk, Gmail og Google Foto, så du kan oppbevare filer, lagre e-postvedlegg og sikkerhetskopiere bilder direkte til Disk. Du kan også kjøpe mer omfattende lagringsabonnementer for Cloud Storage når du måtte trenge det.

Filene i Disk er private inntil du bestemmer deg for å dele dem. Du kan raskt invitere andre til å se, kommentere og endre enhver fil eller mappe du velger. Dette er den enkle måten å samarbeide via nettet på.

Filene dine i Disk er tilgjengelige fra alle smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner – sånn at du alltid har tilgang til dem, uansett hvor du er.

Du kan raskt invitere andre til å se på, laste ned og samarbeide om alle filene du vil – uten å tenke på e-postvedlegg.

Sikkerhet

Datasikkerhet er det viktigste av alt. Derfor er hver eneste av filene dine i Disk trygt lagret – uansett hva som måtte skje med smarttelefonen din, nettbrettet eller datamaskinen. Disk krypteres med SSL, som er den samme sikkerhetsprotokollen som brukes i Gmail og andre Google-tjenester.

Disk på PC

Google Disk kan enkelt installeres på både PC og Mac. På denne måten vil Disk bli en del av filutforskeren og man kan enkelt jobbe med dokumenter og bilder på tvers av arbeidsstasjoner og enheter. Bruk mobil, PC, Mac og nettbrett til å jobbe på dokumenter fra hvor som helst.

Se video her: